Síndrome de disfunció del cristal•lí

DEMANA VISITA DEMANA VÍDEOCONSULTA

Símptomes a partir dels

40-45

anys

Lligat a

2

alteracions visuals: cataractes i presbícia

HD Analyzer, prova

nº 1

pel diagnòstic

Què és la síndrome de disfunció del cristal·lí?

La síndrome de disfunció del cristal·lí es caracteritza perquè engloba algunes de les alteracions visuals més comunes relacionades amb l’edat i que solen aparèixer entre els 40 i els 65 anys.

La causa principal de la síndrome de disfunció del cristal·lí és l’envelliment natural d’aquesta estructura ocular, una lent natural que ens permet enfocar els objectes correctament. Amb el pas dels anys, el cristal·lí perd, progressivament, la mobilitat, elasticitat i transparència: es va tornant opac i causa alteracions visuals. Els símptomes més freqüents són:

  • Visió borrosa
  • Disminució de la sensibilitat als colors
  • Canvis freqüents de graduació
  • Dificultat i canvis en la visió pròxima

La visió borrosa és un dels símptomes de la síndrome de disfunció del cristal·lí

Les principals alteracions visuals que apareixen a conseqüència de la síndrome de disfunció del cristal·lí són:

Símptomes: com canvia el cristal·lí amb el pas dels anys

L’evolució de la síndrome de disfunció del cristal·lí és gradual. Això significa que els primers signes, que generalment apareixen a partir dels 40 anys, poden passar desapercebuts per a la persona que en téi agreujar-se amb el pas dels anys.

Proba per detectar la síndrome de disfunció del cristal·lí

La síndrome de disfunció del cristal·lí pot detectar-se per mitjà d’una visita oftalmològica completa i una prova de qualitat visual, anomenada HD Analyzer (OQAS), la qual permet fer un diagnòstic eficaç i, en molts casos, precoç.

HD Analyzer és una prova diagnòstica ocular, que, entre altres, permet detectar precoçment la síndrome de disfunció del cristal·lí abans fins i tot que el pacient comenci a percebre els primers signes o en fases molt inicials.

Per aquest motiu, aquest equip mesura la dispersió de la llum a l’interior de l’ull i mostra l’agudesa i qualitat visual que aconsegueix el pacient, tenint en compte qualsevol opacitat existent ( per exemple, la presència d’una cataracta).

Aquesta prova és especialment útil per a detectar la síndrome de disfunció del cristal·lí en pacients que comencen a presentar símptomes visuals, en fases molt inicials, pràcticament indetectables en una exploració ocular.

Tractaments associats

En molts casos, la síndrome de disfunció del cristal·lí es tracta prescrivint unes ulleres o una nova graduació per al pacient. Hi ha molts tipus d’ulleres orientades a oferir confort al pacient que les demanda (monofocals, bifocals, progressives o ocupacionals), com també alguns filtres.

També hi ha opcions quirúrgiques per a tractar les alteracions visuals relacionades amb la síndrome de disfunció del cristal·lí.

Cirurgia de la presbícia

Per als pacients que volen prescindir de la dependència de les ulleres o lents de contacte, es pot dur a terme una cirurgia refractiva per a compensar totalment o parcialment la presbícia i, si el pacient ho requereix, altres defectes refractius, com la miopia, la hipermetropia l’astigmatisme.

Per a més detalls sobre aquesta cirurgia, fes clic aquí.

Cirurgia de les cataractes

El tractament de les cataractes sempre és quirúrgic i consisteix a extreure el cristal·lí envellit i reemplaçar-lo per una lent intraocular que facila seva funció. Aquí t’expliquem tots els detalls sobre aquesta intervenció, molt freqüent, però que no ha de ser banalitzada, ja que, igual que en altres cirurgies, poden donar-se riscos durant el procediment i després.

Els primers símptomes de les cataractes apareixen, generalment, a partir dels 50-65 anys i evolucionen al llarg dels anys, fins a ocasionar una limitació visual important.

Por ello, es frecuente que el paciente se pregunte cuál es el mejor momento para operar las cataratas: en sus primeras fases o cuando están avanzadas. Haz clic aquí para conocer todos los detalles sobre esta duda tan común.

L’IMO Grup Miranza compta amb un ampli ventall de lents intraoculars per a les cirurgies de la presbícia i de cataractes, perquè tothom pugui beneficiar-se de la ques’ajusti mésa les seves necessitats visuals.

Preguntes freqüents dels nostres pacients

IMO Institut de Microcirurgia Ocular

Josep María Lladó, 3
08035 Barcelona
Tel: 934 000 700
E-mail: informacion@imo.es
Veure mapa a Google Maps

En cotxe

Coordenades navegador GPS:
41º 24’ 38” N – 02º 07’ 29” E

Sortida 7 de la Ronda de Dalt (costat muntanya). La clínica compta amb un aparcament de més de 200 places.

En bus

Autobús H2: Rotonda de Bellesguard, parada 1540

Autobús 196: Josep Maria Lladó-Bellesguard, parada 3191

Autobusos H2, 123, 196: Ronda de Dalt – Bellesguard, parada 0071

IMO Grup Miranza Madrid

C/ Valle de Pinares Llanos, 3
28035 Madrid
Tel: 910 783 783
Veure mapa en Google Maps

Transport públic

Metre Lacoma (línia 7)
Autobusos:

  • Línies 49 i 64, parada “Senda de l’Infant”
  • Línia N21, parada “Metre Lacoma”

Horaris

Atenció al pacient: de dilluns a divendres, de 8 h a 21 h

IMO Grup Miranza Andorra

Av. de les Nacions Unides, 17
AD700 Escaldes-Engordany, Andorra
Tel: (+376) 688 55 44
Veure mapa a Google Maps

IMO Manresa

C/ Carrasco i Formiguera, 33 (Baixos)
08242 – Manresa
Tel: 938 749 160
Veure el mapa a Google Maps

Transport públic

FGC. Línia R5 i R50 direcció Manresa. Estació: Baixador de Manresa

Horaris

De dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i de 15:00 a 20:00 h

Demana cita

Et truquem

Indica'ns les següents dades perquè puguem cridar-te i ajudar-te en tot el que necessitis.